Asociația SMART MED caută artist/grafician pentru Salonul de Artă

Spitalul OncoHelp Timisoara

Unul dintre saloanele care vor fi decorate de Asociația SMART MED | Foto: Asociația OncoHelp

În luna aprilie, asociația SMART MED | Artă pentru sănătate a răspuns inițiativei spitalului OncoHelp din Timișoara de a contribui la decorarea celor 60 de saloane de spital cu lucrări de artă. Astfel, asociația SMART MED va organiza în incinta a șase saloane o expoziție terapeutică cu colaje fotografice imprimate pe autocolant și montate pe tavanul fiecărui salon, astfel încât să fie vizibile pentru toți pacienții. Conceptul expoziției este dezvoltat în jurul elementelor naturii (apă, aer, vânt, vegetație, lumină etc.) și se concentrează asupra importantelor emoții de reechilibrare psihică. Colajele vor  ilustra conceptul și denumirea fiecărei încăperi: Salonul Autocunoașterii, Salonul Libertății, Salonul Esenței, Salonul Liniștii, Salonul Speranței, Salonul Vieții.

Pe lângă colajele care au menirea de  a acționa în scop terapeutic asupra pacienților ce suferă de cancer în fază terminală, dar și asupra familiilor lor, fiecare salon va propune totodată și câte o provocare imaginativă (ex. Salonul Libertății; Provocare: „Închide ochii pentru câteva secunde. Imaginează-ți că ai putea să zbori. Gândește-te la cinci locuri spre care ai zbura chiar acum.”).

Lucrările expuse în aceste saloane urmăresc să comemoreze, să ofere speranță, să reverbereze și să facă suferința mai demnă, să reechilibreze și să călăuzească, să ajute autocunoașterea și comunicarea, să lărgească orizonturile pacienților și să inspire aprecierea oamenilor.

Pentru a finaliza acest proiect, asociația SMART MED caută un artist/grafician care va trebui să realizeze grafic colajele aferente fiecărui salon, lucrând cu un set de fotografii donate asociației de diferiți artiști și intervenind  în mod creativ asupra acestora.

Această inițiativă a asociației SMART MED se înscrie în planul de acțiuni al proiectului „Salonul de Artă”, prin care asociația dorește să organizeze constant expoziții terapeutice în spitalele din România.

Asociația SMART MED este o organizație non-profit ce desfășoară activități care îmbină arta, cultura, educația și medicina în beneficiul pacienților și al personalului medical.

Aşteptăm cu interes mesajele voastre pe adresa office@smart-med.ro. Vă rugăm să specificați în titlu: Grafician pentru Salonul de Artă.

Vă mulţumim pentru colaborare!

 

logo_1430323_web

Asociația SMART MED | Artă pentru sănătate

www.smart-med.ro

Tel. 0743.928.328

office@smart-med.ro